• 2021/05/05 – Györgyi
  • EN
  • HU

Event: A Lovasíjász filmvetítés / The Horsearcher screening with English subtitle

  • Feb 4th

A film Kassai Lajos tevékenységével, az általa újrateremtett, csak az el?deinkre jellemz? ?si harci képességgel, a lovasíjászattal, annak szellemi hátterével és az abból létrejött, a világban futót?zként terjed? sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik.
Kínában sztárként ünneplik mind a bemutatókon, mind a televízióban. Ha Hollywood olyan szuperprodukciót forgat, amelyben lovasíjászok szerepelnek, akkor ?t kérik fel szakért?nek, és ? tanítja be a sztárokat, mint legutóbb egy Kínában forgatott filmben Matt Damont.
Lovasíjász módszere 2013 novembere óta hungarikum.
A film középpontjában az ember áll, akit az íj vitt a lovakhoz, és akit azok repítettek a lábbal és a gondolattal bejárható világba.

In a beautiful hungarian valley, one of the most beautiful corners of the world, a young man recreates the bow tradition of his ancestors, evoke their martial arts and found a school, which is spread all over the world. Thus the forgotten past comes alive.
The film deals with Lajos Kassai activities, the intellectual background and cultural role in our lives. Nowadays, in „ The Valley of Horses” in Hungary, the steppe culture of horsemen is under a revival, because of Master Lajos Kassai – a modern warrior and philosopher. Not only has he founded a school of archery, but also recreated the ancient traditions and culture of his people, to which he has dedicated his entire life. His horseback archery school is dedicated to preserving horseback archery as a cultural heritage, a martial art and a sport.lovasijasz_a3

Event Calendar

Old Newsletters

Follow us

HOUSE OF HUNGARY is open Saturdays and Sundays from 12:00 pm to 4:00 pm.

Come visit, you will have the opportunity to meet your fellow Hungarians and guests from around the world.

Want to be a host or hostess to serve coffee and homemade pastries?

Please pick a Saturday or Sunday and email to host@sdmagyar.org. The Custodian will be there at 11:30 to help you.