Event: Talk with Edina Taller, Hungarian writer

  • Mar 7th

This event will be in Hungarian

Beszélgetés Tallér Edinával, a Kaliforniai álom című szociobörleszk írójával színházról, irodalomról, álmokról, valóságról, Kaliforniáról, Magyarországról.

2007 óta rendszeresen publikál irodalmi lapokban, többek közt az Élet és Irodalomban, a Kalligramban, az Alföldben, a Holmiban, a Műútban, a Bárkában és számos online művészeti portálon. Drámái kőszínházakban, alternatív játszóhelyeken és színházi fesztiválokon is rendszeresen láthatóak, például a Békéscsabai Jókai Színházban, az RS9 Színházban, a B32-ben, a MOST Fesztiválon, a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztiválon, a Zsámbéki Színházi Bázison, valamint sok más helyen is.
Tagja a József Attila Körnek (2010 óta), és a Szépírók Társaságának is (2011 óta). Egy Perccel Tovább c. drámája megnyerte az I. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál fődíját. Színházi munkáit a kortárs alternatív francia drámaírókéhoz hasonlítják. Drámáira jellemző a karakterek lélektani ábrázolása.

“Szeretem a hibákat, nem a világvége, ha az ember téved. A hibákból, illetve abból, hogy hogyan tudod kijavítani őket, szerintem ebből lehet a legtöbbet tanulni. ” (T. E.)

A helyszínen lehet jegyet vásárolni a március 9-i Kaliforniai álom című színházi előadásra, amely Beverly Hills-ben lesz este 8-kor a Pilvax Players amerika-magyar független színtársulat előadásában.

Mindenkit szeretettel várunk!

Belépő: $10

Event Calendar

Newsletters

Follow us

HOUSE OF HUNGARY is open Saturdays and Sundays from 12:00 pm to 5:00 pm.

Come visit, you will have the opportunity to meet your fellow Hungarians and guests from around the world.

Want to be a host or hostess to serve coffee and homemade pastries?

Please pick a Saturday or Sunday and email to host@sdmagyar.org. The Custodian will be there at 11:30 to help you.